Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fejfájást csillapító vitaminok és kiegészítők
  2023-11-24 19:38:36, péntek
 
  Fejfájásra nagyon sokan szinte azonnal gyógyszert vesznek be, pedig a gyógyszerek meglehetősen sok mellékhatással rendelkeznek. Sokféle vitamin és kiegészítő segíthet a fejfájás, esetenként még a migrén csillapításában is. Mutatunk most ezek közül néhányat.

A migrénes embereknél általában mindig alacsonyabb magnéziumszintet mérnek a vizsgálatok során. A magnézium természetes formában megtalálható olyan táplálékokban, mint például spenót, teljes kiőrlésű gabonák és diófélék. Ez a tápanyag segít szabályozni a vérnyomást, a vércukorszintet, illetve az izmoknak és az idegeknek is szükségük van rá a megfelelő működésükhöz. Amennyiben túl sok magnéziumot fogyasztunk, akkor olyan tünetek léphetnek fel, mint hányinger, hányás, hasmenés vagy görcsös hasfájás. A magnézium-kiegészítők egyes antibiotikumok hatását is csökkenthetik.

A riboflavin vagy más néven B2-vitamin kevéssé súlyos lefolyásúvá teheti a migrént az arra hajlamos személyeknél. Ez a vitamin megtalálható a húsban, a tojásban, a tejben, a zöld leveles zöldségekben és a dióban. A riboflavin kulcsszerepet játszik az anyagcserében, vagyis abban a folyamatban, amikor a testünk energiát termel. A kutatások eredményei azt mutatják, hogy a migrénre hajlamos személyeknél egy hiba csúszik ebbe a folyamatba, és ezért is gyakori náluk a migrénes fejfájás. A vitamin biztonságosnak tekinthető, azonban a vizeletet narancsszínűre festi.

Az őszi margitvirág nemcsak kezelheti, hanem meg is előzheti a migrén kialakulását. A gyógynövénnyel kapcsolatban nem bizonyosodott be, hogy bármilyen mellékhatása lenne.

A koenzim-Q10 szintén részt vesz az anyagcsere-folyamatokban. Ez a tápanyag megtalálható a májban, a teljes kiőrlésű gabonákban, az olajos halakban, például a lazacban. Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a koenzim-Q10 is segíthet a migrén megelőzésében. Egy vizsgálatba migrénben szenvedő embereket vontak be, akik koenzim-Q10-kiegészítőket kaptak. A vizsgálati eredmények azt mutatták, hogy a vizsgálati alanyok mintegy 80%-ánál csökkentek a migrénes tünetek, mintegy 50%-kal. A tápanyag túlzásba vitt fogyasztása hányingert és gyomorpanaszokat okozhat.

A melatonin egy természetes hormon, amely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és csökkenti a migrénes fejfájás kialakulásának kockázatait. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a krónikus migrénben szenvedő egyének melatoninszintje rendkívül alacsony. A melatoninnak nincsenek súlyos mellékhatásai, de nappal álmosságot okozhat. Egyes gyógyszerekkel azonban nem veszélytelen a fogyasztása. Ha bármilyen gyógyszert szed, mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával a melatonin fogyasztásával kapcsolatban.

A bazsalikom fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, segít stimulálni a test természetes folyamatait, és a fájdalmat is csillapítja.

A kamilla enyhe nyugtató, pihentető tulajdonságokkal rendelkezik és enyhíti a stressz okozta fejfájást is. Gyulladáscsökkentő hatással is bír, és segít csökkenteni az izomgörcsöket.

A menta kiváló gyógynövény különféle betegségekre, például megfázásra és fejfájásra. A mentatea antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a fejfájást.

A fűzfakéreg is sok mindenre használható, például fejfájás enyhítésére, ízületi gyulladásra, menstruációs és izomfájdalmakra.
Forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: tulajdonságokkal, magnéziumszintet, melatoninszintje, gyomorpanaszokat, antioxidánsokat, izomfájdalmakra, vércukorszintet, kezelőorvosával, csillapításában, narancsszínűre, fogyasztásával, kialakulásának, gyógynövénnyel, gyógyszerekkel, mellékhatással, antibiotikumok, biztonságosnak, folyamatokban, kulcsszerepet, táplálékokban, csökkenthetik, izomgörcsöket, anyagcserében, bizonyosodott, mellékhatásai, kiegészítőket, megelőzésében, személyeknél, kapcsolatban, veszélytelen, működésükhöz, mindenképpen, betegségekre, megtalálható, melatoninnak, kialakulását, gyógyszerek meglehetősen, migrén csillapításában, migrénes embereknél, vizsgálatok során, magnézium természetes, tápanyag segít, megfelelő működésükhöz, riboflavin vagy, arra hajlamos, vitamin megtalálható, zöld leveles, riboflavin kulcsszerepet, testünk energiát, kutatások eredményei, migrénre hajlamos, hiba csúszik,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Becsüld meg azt amid van,...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam Krisztina b...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Minden szülő a lényével nevel.  Amit átélünk,  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Környezetvédelem  Gábor Dénes gondolata  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Szent György nap  György napra  Föld napja április 22  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Paul David Tripp Április 26  Pillangó  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Az embernek a társa: hiányzik.  Becsüld meg azt amid van,...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  A keserű igazság 
Bejegyzés Címkék
gyógyszerek meglehetősen, migrén csillapításában, migrénes embereknél, vizsgálatok során, magnézium természetes, tápanyag segít, megfelelő működésükhöz, riboflavin vagy, arra hajlamos, vitamin megtalálható, zöld leveles, riboflavin kulcsszerepet, testünk energiát, kutatások eredményei, migrénre hajlamos, hiba csúszik, migrénes fejfájás, vitamin biztonságosnak, vizeletet narancsszínűre, őszi margitvirág, migrén kialakulását, gyógynövénnyel kapcsolatban, koenzim-Q10 szintén, tápanyag megtalálható, teljes kiőrlésű, olajos halakban, migrén megelőzésében, vizsgálatba migrénben, vizsgálati eredmények, vizsgálati alanyok, migrénes tünetek, tápanyag túlzásba, természetes hormon, kutatási eredmények, krónikus migrénben, melatoninnak nincsenek, melatonin fogyasztásával, test természetes, kamilla enyhe, stressz okozta, menta kiváló, mentatea antioxidánsokat, tulajdonságokkal, magnéziumszintet, melatoninszintje, gyomorpanaszokat, antioxidánsokat, izomfájdalmakra, vércukorszintet, kezelőorvosával, csillapításában, narancsszínűre, fogyasztásával, kialakulásának, gyógynövénnyel, gyógyszerekkel, mellékhatással, antibiotikumok, biztonságosnak, folyamatokban, kulcsszerepet, táplálékokban, csökkenthetik, izomgörcsöket, anyagcserében, bizonyosodott, mellékhatásai, kiegészítőket, megelőzésében, személyeknél, kapcsolatban, veszélytelen, működésükhöz, mindenképpen, betegségekre, megtalálható, melatoninnak, kialakulását, konzultáljon, menstruációs, zöldségekben, mellékhatása, rendelkeznek, meglehetősen, rendelkezik, margitvirág, magnéziumot, fogyasztása, kockázatait, csillapítja, alacsonyabb, folyamatait, fogyasztunk, gyógyszerek, folyamatban, kiegészítők, vizsgálatok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.